Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μείωση εισακτέων και πτώση των βάσεων

Μείωση εισακτέων και ανησυχία για την οικονομική στήριξη των επιτυχόντων
Ρεπορτάζ: Εβίτα Μακροζαχοπούλου
Σε δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο κ. Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός- ειδικός ερευνητής σε θέματα Παιδείας, μας εξηγεί αναλυτικά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η μέση ελληνική οικογένεια και σχολιάζει τα φετινά αποτελέσματα των βάσεων.
Αρχικά τόνισε το πρωτοφανές, ότι από τη στιγμή που τα θέματα είχαν έναν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας ήταν αναμενόμενο οι βάσεις να κάνουν «βουτιά» προς τα κάτω και στα πέντε επιστημονικά πεδία, με αποτέλεσμα οι μείωση των εισακτέων να αγγίζει τις 10.000.
Συνέχισε θέτοντας επί τάπητος τις ανησυχίες των οικογενειών που τα παιδιά τους πέρασαν σε σχολές εκτός τόπου κατοικίας τους.
Συγκεκριμένα αυτό που τόνισε πρώτα απ’ όλα, είναι η ανησυχία της οικογένειας εάν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα βασικά έξοδα καθώς πλέον δεν υπάρχει καμία στήριξη μέσω της φοιτητικής μέριμνας. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε την εξίσου έντονη ανησυχία στο εάν η σχολή και συνεπώς το ήδη μειωμένο προσωπικό μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του απέναντι στους φοιτητές.
Τέλος, δεν δίστασε να αναφερθεί στους μαθητές οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές με κύριο «ένοχο» την φτώχια, μιας και η οικογένεια τους δεν είχε την δυνατότητα να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά ζητούμενα για την μόρφωση τους.
Διαβάστε επίσης:


Share this

0 Comment to "Μείωση εισακτέων και πτώση των βάσεων"

Δημοσίευση σχολίου