Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οι σχολές με μεγάλη ζήτηση για την εισαγωγή!

Σφαγή» αναμένεται να γίνει φέτος στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα περιζήτητα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ο νέος χάρτης των εισακτέων στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, προκαλεί ανακατατάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους «Εθνους», ο αριθμός των εισακτέων θα αυξηθεί σε σχολές των εξής επιστημονικών πεδίων: Στο 2ο, στο 4ο και στο 5ο.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι φοιτητές θα απορροφηθούν στις εξής σχολές:
Πολυτεχνικές
Φυσικό
Μαθηματικό
Γεωγραφίας
Οικονομικά
Οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε μια σχολή των επιστημονικών αυτών πεδίων θα είναι και οι φετινοί κερδισμένοι, σε αντίθεση με τους υπολοίπους που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα του 1ου επιστημονικού πεδίου. Συγκεκριμένα, μειωμένες θα είναι οι θέσεις φέτος στις εξής σχολές:
Νομική
Φιλολογία
Παιδαγωγικά
Τμήματα Ξένων Γλωσσών
Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση που προσφέρουν παρωχημένο αντικείμενο.
Δεδομένουυ, ότι η Νομική είναι η πλέον περιζήτητη σχολή, με ποσοστό επιτυχίας από 14,6% έως 22,7% και λαμβάνοντας υπόψη ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι θέσεις φέτος, είναι η σχολή στην οποία στις φετινές πανελλαδικές αναμένεται να γίνει η μεγάλη «σφαγή».Ακολουθούν οι σχολές «Ψυχολογίας» με ποσοστό επιτυχίας 11% με 12% στις οποίες αναμένεται, επίσης, να μειωθούν και άλλο οι θέσεις.
Οσον αφορά το 3ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις Ιατρικές, Νοσηλευτικές, Φαρμακευτικές, Κτηνιατρικές, η εικόνα αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.


Share this

0 Comment to "Οι σχολές με μεγάλη ζήτηση για την εισαγωγή!"

Δημοσίευση σχολίου