Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σημαντικές Αλλαγές στα Αρχαία της Β΄ Λυκείου!

Δε φαίνεται να έχουν τέλος οι αλλαγές στο πολύπαθο μάθημα των ΑρχαίωνΕλληνικών! Μετά την κατάργηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια και τη διδασκαλία του Ξενοφώντα της Α’ Λυκείου ουσιαστικά από μετάφραση καθώς σημαντικά κεφάλαια, όπως η ναυμαχία στους Αιγός Ποταμούς, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου δε θα διδάσκονται πλέον από το πρωτότυπο, σειρά έχουν τα Αρχαία Προσανατολισμού της Β’  Λυκείου!
Με απόφαση του Υπουργείου με ημερομηνία 11-11-2016 ανακοινώνεται η αλλαγή στον τρόπο εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών. Αν και η απόφαση έχει την υπογραφή του νέου υπουργού κ. Γιαβρόγλου αποτελεί προφανώς ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής Φίλη απέναντι στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Συγκεκριμένα, αφαιρείται ουσιαστικά η ερώτηση εισαγωγής από το μεταφρασμένο κείμενο, η οποία πλέον γίνεται προαιρετική. Τη θέση της καταλαμβάνει ερώτηση κατανόησης στο Άγνωστο Κείμενο αξίας 10 Μονάδων. Με αυτόν τον τρόπο αναιρείται η λογική του 60/40 που διακατείχε την αξιολόγηση τα τελευταία χρόνια και τα δύο επιμέρους μέρη (Γνωστό- Άγνωστο) καθίστανται ισοδύναμα.
Όπως διαπιστώνουν όσοι έχουν ασχοληθεί με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του συγκεκριμένου μαθήματος αυτό αλλάζει άρδην τη βαρύτητα της εξέτασης, αφού πλέον μαθητές οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει το νόημα του αδίδακτου κειμένου θα έχουν μεγαλύτερη απώλεια βαθμολογίας.
Τη συγκεκριμένη οδηγία για τις αλλαγές στα αρχαία μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Share this

0 Comment to "Σημαντικές Αλλαγές στα Αρχαία της Β΄ Λυκείου!"

Δημοσίευση σχολίου