Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τίτλοι τέλους και επίσημα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

Παρελθόν αποτελεί από χθες βράδυ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τελική μορφή του σχεδίου «Αθηνά». 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία τμήματα της Φλώρινας θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ακριβώς όπως προέβλεπε και η αρχική μορφή του σχεδίου.
Τα δύο τμήματα της Κοζάνης θα υπάγονται πλέον στο ΑΠΘ, ενώ η μοναδική αλλαγή αφορά το τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών που διατηρεί την ονομασία του.
Αναφορικά με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα δημιουργείται ένα τμήμα με την ονομασία Τεχνολόγων Γεωπόνων και τρεις κατευθύνσεις: α) Φυτικής Παραγωγής, β) Ζωικής Παραγωγής, γ) Αγροτικής Οικονομίας.

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας διαθέτει πλέον 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα.

Share this

0 Comment to "Τίτλοι τέλους και επίσημα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!"

Δημοσίευση σχολίου