Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΟΘ ΓΕΛ(12/6/2023)-ΓΕΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ"

 


Αξιολόγηση ΑΟΘ ΓΕΛ

Τα σημερινά θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας των ΓΕΛ ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κρίνονται στο σύνολο τους ελαφρώς πιο απαιτητικά από τα προηγούμενα έτη.

Το Θέμα Α αποτελούνταν από 5 ερωτήσεις σωστού- λάθους και δυο ερωτήματα πολλαπλής επιλογής από το σύνολο της ύλης χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Προσοχή ωστόσο απαιτούσε το Α1 β και το Α3 τα οποία δεν συναντιούνται συχνά.

Το Θέμα Β ήταν μία ερώτηση ανάπτυξης με 4 υποερωτήματα τα οποία ουσιαστικά αποτελούσαν μία πλήρη ανάπτυξη του κρατικού προϋπολογισμού από το 10ο κεφάλαιο.

Το Θέμα Γ ήταν μία άσκηση 7ου κεφαλαίου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Απαιτούσε καλή γνώση του τυπολογίου και της μεθοδολογίας και προσοχή στις αριθμητικές πράξεις με το ερώτημα Γ2 να ήταν ίσως το πιο απαιτητικό.  

Τέλος, το Θέμα Δ ήταν μία συνδυαστική άσκηση 2ου,4ου και 5ου κεφαλαίου η οποία απαιτούσε από τους μαθητές να γνωρίζουν την έννοια των παράλληλων ευθειών ώστε να προβούν στην επίλυση της και να είναι σε θέση να κάνουν μια σωστή διαγραμματική απεικόνιση των ευθειών με όλα τα ζητούμενα δεδομένα.

Συνολικά τα φετινά θέματα κρύβαν ορισμένες παγίδες στην επίλυση τους, ωστόσο ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να τα επιλύσει στο σύνολο τους με σχετική άνεση.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΦΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Share this

0 Comment to "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΟΘ ΓΕΛ(12/6/2023)-ΓΕΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ""

Δημοσίευση σχολίου