Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν δικαιούνται μετεγγραφή οι εισακτέοι με το 10%
Πρώτα θα γίνει η εγγραφή των  φοιτητών στα τμήματα στα οποία έχουν περάσει και μετά θα ανοίξει το σύστημα για να γίνουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών. Δεν μπορούν να γίνουν συγχρόνως αυτά. Έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και πιστεύουμε ότι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα στο Υπουργείο Παιδείας, όπου θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές. Εκεί έχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μαΐο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών. Τα πράγματα πάνε όπως προβλέψαμε, αυτό όμως που θα ήθελα να διευκρινίσω  είναι ότι επειδή ο νόμος δεν υπήρχε και είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα αριθμού, ζητήσαμε με τη διαδικασία της εγγραφής να κάνουν και μία δήλωση ενδιαφέροντος  για το ποιοι προτίθενται  να μετεγγραφούν και που προτίθενται να μετεγγραφούν. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα κατ’αρχήν αριθμό. Δεν λέμε ότι θα είναι και ο πραγματικός αριθμός, αλλά να έχουμε μια αρχική εκτίμηση  με τη λήξη των εγγραφών, και να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είναι οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή, γιατί έχουμε και το πρόβλημα των κεντρικών πανεπιστήμιων που θα δεχθούν το μεγάλο αριθμό φοιτητών.
Δικαίωμα μετεγγραφών έχουν αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, αυτοί δικαιούνται μετεγγραφή και μόνο, ό νόμος είναι σαφής.
Δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%, διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.
Τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα βγουν και οι  δύο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν  τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές.

Share this

0 Comment to "Δεν δικαιούνται μετεγγραφή οι εισακτέοι με το 10%"

Δημοσίευση σχολίου