Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανοίγει την Παρασκευή η Τράπεζα Θεμάτων

Μεθαύριο Παρασκευή θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων και για τους μαθητές της Β' Λυκείου με τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όπως τόνισαν στο “ΕΘΝΟΣ” στελέχη του υπουργείου Παιδείας που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία της Τράπεζας, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο -καθαρά τεχνικού χαρακτήρα- πρόβλημα, από μεθαύριο η Τράπεζα θα είναι “ανοιχτή” για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να δουν τα θέματα που μέχρι στιγμής θα έχουν μέχρι στιγμής θα έχουν μπει για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα. Τα θέματα καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ανανεώνονται, καθώς δεν θα μπουν όλα μαζί αλλά σταδιακά. Τα στελέχη του υπουργείου υπογραμμίζουν ότι είναι αντιπαιδαγωγικό να μπουν όλα τα θέμα τα μαζί, αφού οι μαθητές δεν θα τα έχουν διδαχθεί ακόμη στο σχολείο. Όλα τα ζητήματα θα έχουν τη φόρμα με την οποία θα δοθούν στις εξετάσεις, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη μορφή των θεμάτων.
Αντιδράσεις
Πέρυσι πρώτη χρονιά εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων τα θέματα είχαν δοθεί τρεις μέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκτός από τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έπρεπε την τελευταία στιγμή να διαβάσουν όλα τα πιθανά ερωτήματα που θα μπορούσαν να κληρωθούν μέσω της Τράπεζας, προκειμένου να επιλέξουν και οι ίδιοι τα δικά τους θέματα, αφού ο νόμος προβλέπει τα ζητήματα να μοιράζονται κατά 50%. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έως τώρα, επιστημονικές ομάδες που συγκροτήθηκαν ανά μάθημα δούλεψαν πυρετωδών προκειμένου να εμπλουτίσουν την Τράπεζα για την Α' Λυκείου και να δημιουργήσουν τη δεξαμενή θεμάτων για τους φετινούς μαθητές της Β' Λυκείου.
Για την Α' Λυκείου τα θέματα της Τράπεζας ήδη έχουν ανανεωθεί και έχουν προστεθεί καινούργια, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ερωτημάτων καταγράφεται στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία με 445 ερωτήματα, ακολουθεί η χημεία με σχεδόν 400 θέματα και η Γεωμετρία με 372. Τα μαθήματα με τον μικρότερο όγκο ερωτήσεων είναι τα Αγγλικά (68), τα Γερμανικά (140) και η Νέα Ελληνική Γλώσσα με 175 θέματα.


Share this

0 Comment to "Ανοίγει την Παρασκευή η Τράπεζα Θεμάτων"

Δημοσίευση σχολίου