Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η χαρά να είσαι καθηγητής φροντιστής

1. Είναι χαρά να βλέπει κανείς ζωντανούς συνεργάτες και να ανταλλάσσει δημιουργικές εκπαιδευτικές προτάσεις.
2. είναι χαρά να ζεις με τους ολοζώντανους μαθητές και να απολαμβάνεις την πιο αντιγηραντική διαδικασία της καθημερινής εμβάπτισης στη νεανική τους ενέργεια.
3. Είναι χαρά αντί να φοράς τις παντόφλες από τις 4:00 μ.μ. να τις φοράς στις 11:00 μ.μ. και να παρακάμπτεις το ξενέρωμα της δύσης με τα δελτία των 9:00.
Τώρα αν κάποιοι λένε ότι θα ήθελαν περισσότερες ώρες με την οικογένεια, δεν έχουν παρά να φέρουν την οικογένεια στο φροντιστήριο εφόσον συμμετέχουν στη διεύθυνση βεβαίως! Οι πλέον ανερχόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις.
4. Είναι χαρά να δημιουργείς όραμα στους νέους αντί να συμπληρώνεις το βιβλίο ύλης και να ενημερώνεις για απουσίες το “my school”
5. Είναι χαρά να σε επιλέγουν γιατί σε θέλουν και συ να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες γονέων και μαθητών.
6. Είναι χαρά να εξερευνάς το διδακτικό τοπίο και να ανακαλύπτεις δρόμους και μονοπάτια άγνωστα ακόμη και δεκαετίες μετά το πρώτο σου μάθημα.
7. Είναι χαρά να βλέπεις μαθητές σου προ εικοσαετίας και να αισθάνεσαι ότι συνέβαλλες για να βρεθούν στη θέση που βρίσκονται τώρα.
8. Είναι χαρά να συγγράφεις και να γνωρίζεις ότι το υπουργείο σε μιμείται αναθέτοντας σε φροντιστές τη συγγραφή σχολικών βιβλίων!
9. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι πρώτος ανάρτησες εκπαιδευτικό ιστότοπο με βιντεομαθήματα και ενέπνευσες το υπουργείο να σε μιμηθεί με καθυστέρηση ετών !
10. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι ανάρτησες πολλαπλό εκπαιδευτικό υλικό και έρχεται το υπουργείο να σε μιμηθεί με καθυστέρηση δεκαετίας !
11. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι οι Ελληνίδες καθηγήτριες φροντιστηρίων δεν αναζητούν συνταγές μαγειρικής στο διαδίκτυο αλλά σημειώσεις φροντιστηριακές!
12. Είναι χαρά να διαπιστώνεις, ότι οι άρρενες φροντιστές δεν ξοδεύουν το χρόνο τους στο διαδίκτυο για την αγαπημένη τους ομάδα αλλά για συλλογή φροντιστηριακών ασκήσεων !
13. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι οι συνάδελφοι του σχολείου χρησιμοποιούν φροντιστηριακές αναρτημένες ασκήσεις στο μάθημα !
14. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι χρησιμοποιείς νέες τεχνολογίες όπως διαδραστικοί πίνακες, βιντεομαθήματα, live-e-class, με διαφορά φάσης 10 ετών από το δημόσιο σχολείο !
15. Είναι χαρά να διαπιστώνεις, ότι οι ζωντανοί πυρήνες του δημόσιου σχολείου όπως ο φίλος Φίλιππος, επικοινωνούν μαζί σου εκτός, γιατί δε βρίσκουν εύκολα σημείο επαφής εντός !
16. Είναι χαρά να διαπιστώνεις, ότι τα επαναληπτικά θέματα της Ο.Ε.Φ.Ε. είναι σημεία αναφοράς για όλους τους εκπαιδευτικούς !
17. Είναι χαρά να διαπιστώνεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πλέον δυναμικός θεσμός της Ο.Ε.Φ.Ε. τα σεμινάρια διδακτικής !
18. Ειδική αναφορά εδώ γίνεται και για τους φροντιστηριούχους που έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους.
Για τους φροντιστηριούχους ταιριάζει το ειδικό αφιέρωμα στο «la Bamba» και στους στοίχους που μας αναδεικνύουν λέγοντας:
«Yo no soy marinero
Yo no soy marinero, soy capitan
Soy capitan, soy capitan»
Που σημαίνουν, ότι δεν είμαστε ναύτες αλλά Καπετάνιοι με όλα τα συνεπαγόμενα των ευθυνών !
https://www.youtube.com/watch?v=oxPWVX-qSrQ

Share this

0 Comment to "Η χαρά να είσαι καθηγητής φροντιστής"

Δημοσίευση σχολίου