Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σε ποιες στρατιωτικές σχολές αυξάνονται και σε ποιες μειώνονται οι εισακτέοι

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές 819 σπουδαστές, αριθμός που κινείται στα επίπεδα του 2014-15, όπως έχει  ενημερώσει εδώ και καιρό τους φετινούς υποψηφίους το newsbeast.gr μετά από πληροφορίες από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας.
Με βάση τη σύγκριση των στοιχείων ως προς τις σχολές που θα υπάρχουν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο διαπιστώνει κανείς ότι για τις περισσότερες σχολές ο αριθμός των εισακτέων είναι ίδιος με αυτόν του προηγούμενου έτους ενώ σε κάποιες σχολές υπάρχουν κάποιες αυξομειώσεις.
Αύξηση εισακτέων κατά 4 θέσεις έχουμε στο ΣΣΑΣ Οικονομικό ενώ αυξήσεις 2 και 3 θέσεων αντίστοιχα έχουμε στις σχολές Υπαξιωματικών Αεροπορίας ΣΤΥΑ και ΣΥΔ. Σημαντική μείωση έχουμε στο Τμήμα Μηχανικών της Ικάρων καθώς οι 16 θέσεις γίνονται 10 καθώς και στη ΣΣΑΣ Φαρμακευτική όπου οι 5 θέσεις μειώθηκαν κατά 2. Από εκεί και πέρα μείωση κατά 1 θέση έχουμε στα Τμήματα Ιατρικό και Στρατολογικό της ΣΣΑΣ και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.
Στο ΦΕΚ με  το οποίο καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων αναφέρεται ότι στα ΑΣΕΙ−ΑΣΣΥ δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΟΠΑΙΘ.
Σημειώνουμε ότι  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  σε σχέδιο νόμο  έχει εντάξει  άρθρο με το οποίο επιστρέφει ο θεσμός των επιλαχόντων χωρίς όμως να έχει ψηφιστεί ,αφού ναι μεν ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση αλλά  δεν έχει πάει στη Βουλή.  Στην έκθεση επί της διαβούλευσης αναφέρεται για το εν λόγω άρθρο  «κρίνεται ως ένα ευεργετικό μέτρο, δεδομένο ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμεσης συνάφειας που υπάρχει με τις επιχειρησιακές ανάγκες, απαιτείται η πλήρης στελέχωση των στρατιωτικών σχολών κατ’ έτος». Η ισχύς του νόμου άρχεται της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι λοιπόν, να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί ισχύει η ρύθμιση που δεν επιτρέπει το θεσμό των επιλαχόντων.
grafima
grafima2

Share this

0 Comment to "Σε ποιες στρατιωτικές σχολές αυξάνονται και σε ποιες μειώνονται οι εισακτέοι"

Δημοσίευση σχολίου