Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Από 22-26 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την εβδομάδα από 22-26 Αυγούστου εκτιμά  το υπουργείο Παιδείας, ότι -εκτός απροόπτου- θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής  στα ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.
Πέρσι οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 26 Αυγούστου.
Εικόνα , ακριβέστατη,  για το που θα κυμαίνονται οι φετινές βάσεις, το υπουργείο Παιδείας θα έχει μετά τον δεκαπενταύγουστο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση βάσεων σε σχέση με πέρσι
Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, σε σχέση με πέρσι, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κι εξήγησε γιατί:
Α. Φέτος έχουμε  λιγότερα μαθήματα, και,
Β. Δεν έχουμε προφορική βαθμολογία
Δυσκολία θεμάτων
Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά  ότι η δυσκολία των θεμάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων , διέφερε από αυτή των  προηγούμενων ετών.
Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Υπενθυμίζεται ότι :
Α. Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης), οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, από την εξεταστέα ύλη της τελευταίας τάξης του Λυκείου και προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
Β. Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.
Γ. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

Share this

0 Comment to "Από 22-26 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ"

Δημοσίευση σχολίου