Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ" ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!


«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ»
Το «εργαστήρι Μελέτης» δημιουργήθηκε στο «ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ», προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά του Δημοτικού να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους με ευχάριστο και ορθό τρόπο.
Στόχος μας και προσδοκία μας είναι να διαμορφώσουμε ένα χώρο όμορφο και οικείο, γεμάτο αγάπη και φροντίδα. Στο «Εργαστήρι Μελέτης» θεωρούμε πως η γνώση θα πρέπει να συνδέεται με τη δράση, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη.Γι αυτό το λόγο δημιουργήσαμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη κατανόηση και εμπέδωση της γνώσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής ,τις δράσεις που αφορούν την ακουστική οικολογία,τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τη Διατροφή,την Περιβαλλοντική εκπαίδευση και άλλα πολλά.
Στο «Εργαστήρι Μελέτης», πιο συγκεκριμένα, οργανώνουμε καθημερινά τμήματα μελέτης αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού για την κατάλληλη προετοιμασία τους στα μαθήματα της επόμενη ημέρας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.Κι όλα αυτά με τις πιο σύγχρονες μεθόδους μελέτης, σε ομαδικό πλαίσιο!! 
Βασικό μας μέλημα λοιπόν είναι τα παιδιά να εμπιστευθούν τον εαυτό τους, να μάθουν να οργανώνουν το διάβασμά τους ,να αναπτύξουν δεξιότητες μελέτης και φυσικά να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση. Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους ο Παιδαγωγός δεν είναι απλώς παρατηρητής αλλά βρίσκεται δίπλα τους, ώστε να τα καθοδηγεί στη σωστή οργάνωση του χρόνου μελέτης των σχολικών, πρωτίστως, μαθημάτων, ενώ συγχρόνως στέκεται αρωγός στην επίλυση αποριών που προκύπτουν στη νέα  ύλη αλλά και στην ήδη διδαχθείσα .Ο χρόνος μελέτης, τέλος είναι δομημένος έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κάθε τάξης!!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Share this

0 Comment to "ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ" ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!"

Δημοσίευση σχολίου