Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πριν το Πάσχα η νέα εξεταστέα ύλη της Γ Λυκείου

Αγώνα “δρόμου” κάνει το υπουργείο Παιδείας για να συγκεντρώσει τα στοιχεία από όλα τα Λύκεια της χώρας για τον όγκο της ύλης που έχουν διδαχθεί στο κάθε μάθημα οι μαθητές όλων  κάθε τμήματος της Γ τάξη όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου να ανακοινώσει σε πρώτη φάση πριν το Πάσχα τη  μείωσης της εξεταστέας ύλης των μαθητών της Γ Λυκείου, που ήδη έχει προαναγγείλει η υπουργός Ν. Κεραμέως.
Η γενική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι οι μαθητές  κατά μέσω όρο έχουν διδαχθεί  το 75 με 85% της ύλης σε όλα τα μαθήματα.
 
Πρόβλημα δημιουργούν κάποια τμήματα σχολείων σε ορισμένα μαθήματα, κυρίως στη Βιολογία, όπου, λόγω  καθυστέρησης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μαθητές διδάχθηκαν μικρότερο όγκο ύλης, σε σχέση με τη γενική εικόνα που παρουσιάζουν όλα τα Λύκεια της χώρας.
Γι αυτές τις περιπτώσεις  , ενδεχομένως, να υπάρξει κάποιο μέτρο εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει οριζόντια σε μείωση της εξεταστέας ύλης κατά 15 με 25%.
Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο είχε ζητήσει από τα σχολεία  (Διαβάστε εδώ) να γνωστοποιήσουν μέχρι προχθές Τρίτη 31 Μαρτίου,  την πορεία της ύλης που έχουν  διδαχθεί οι μαθητές της Γ Λυκείου, ανά μάθημα, έως την ημερομηνία έναρξης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων,
Μέχρι χθες το υπουργείο Παιδείας δεν είχε παραλάβει πίνακες από όλα τα σχολεία. Εκτιμάται ότι σήμερα ή αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των στοιχείων, όποτε από Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας θα έχει πλήρη εικόνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις μείωσης εξεταστέας ύλης ανά μάθημα.
Σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία
Στην περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία και γίνουν  κανονικά τα μαθήματα για ένα χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και β φάση εξεταστέας ύλης , που θα είναι επιπλέον της προηγούμενης φάσης.

Share this

0 Comment to "Πριν το Πάσχα η νέα εξεταστέα ύλη της Γ Λυκείου"

Δημοσίευση σχολίου