Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Καλό Γενάρη τα αποτελέσματα μετεγγραφών

Μετά τα Χριστούγεννα θα μάθουν οι φοιτητές σε ποιο τμήμα πήραν μετεγγραφή, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA. Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:
«Είπαμε, για να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τις αιτήσεις να τις παραλάβει το Υπουργείο. Άρα έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα υποδοχής των αιτήσεων για να ξέρουμε ακριβώς σε κάθε Τμήμα πόσοι έχουν έρθει. Και πρόσθεσε θα τελειώσει όπως και πέρυσι. Δηλαδή η εικόνα που έχω από τις ερωτήσεις που κάνω και τις απαντήσεις που παίρνω είναι ότι πέρσι οι μετεγγραφές στον κυρίως όγκο τους έγιναν στην αρχή του επόμενου έτους. Η Υπουργική Απόφαση θα βγει τις επόμενες μέρες. Δεν θα ανατρέψουμε το νόμο, απλώς αυτές τις δυο γωνιές του που ήταν αδιευκρίνιστες και παράλογες στην ερμηνεία τους, θα τις ερμηνεύσω. Και θα τις ερμηνεύσω με τον τρόπο που θέλω εγώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υπουργός Παιδείας είχε αναφέρει ότι  πάντα οι μετεγγραφές αργούν τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί το πρώτο εξάμηνο με όσους πάρουν μετεγγραφή.
«Το πρόβλημα δεν δημιουργείται από το πρώτο εξάμηνο. Το πρόβλημα σου επιτρέπεται το πρώτο εξάμηνο να το διαχειριστείς, γιατί οι φοιτητές αυτοί – και όσοι είσαστε πανεπιστημιακοί και εργάζεστε στα Τ.Ε.Ι. ως καθηγητές, σκεφτείτε, ότι πάντα οι μετεγγραφές αργούν. Το πρώτο εξάμηνο θα πάει κανονικά και έχουμε το χρόνο να κάνουμε τις καλές λύσεις, δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.
Στα παραπάνω να αναφέρουμε ότι ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ισχύσει του χρόνου ο νόμος λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Δηλαδή είτε εγώ είμαι είτε άλλος είναι, δεν μπορείς να κρατήσεις αυτό το νόμο. Συμπληρώνοντας: Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Όμως η εικόνα που θα αποκτήσουμε και η συζήτησή μας αν θέλετε να είναι της απολύτου ενημέρωσης του κόσμου, πρέπει να γίνει αφού περάσει η εβδομάδα της υποβολής των αιτήσεων».

Share this

0 Comment to "Καλό Γενάρη τα αποτελέσματα μετεγγραφών"

Δημοσίευση σχολίου