Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μέσα στον Ιούνιο η ύλη των πανελλαδικών του 2016

Αλλαγές αναμένονται με βάση τις εισηγήσεις

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να γίνουν επισήμως γνωστά τα σχετικά με την ύλη των Πανελλαδικών του 2016. Όπως έχουμε γράψει τα σχολικά βιβλία για το νέο σχολικό έτος θα είναι τα ίδια με εξαίρεση τη Χημεία και τα Λατινικά, μαθήματα τα οποία οι μαθητές δεν τα διδάχτηκαν στη Β' Λυκείου και ετοιμάζονται νέα σχολικά εγχειρίδια στηριγμένα στο υπάρχον υλικό.

Όσον αφορά τη Χημεία αναμένεται να προστεθούν κεφάλαια, τα οποία είναι προαπαιτούμενα για την κατανόηση φαινομένων της ύλης της Γ' Λυκείου, όπως η χημική ισορροπία και η οξειδοαναγωγή.

Για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ' Λυκείου η έως τώρα εισήγηση θέλει την ύλη να παραμένει η ίδια με τη φετινή χρονιά. Πιθανόν να μην υπάρξουν αλλαγές και στη Φυσική Κατεύθυνσης.

Στα Μαθηματικά της Ομάδας Οικονομίας και Πληροφορικής, πληροφορίες θέλουν να υπάρχει εισήγηση σύμφωνα με την οποία θα να είναι κοινά με αυτά της Θετικής. Δηλαδή εάν η εισήγηση γίνει δεκτή, οι μαθητές Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκονται τα ίδια Μαθηματικά με τους μαθητές της Θετικής. Από τα Μαθηματικά, όπως φαίνεται, αφαιρείται το κεφάλαιο των μιγαδικών.

Τα παραπάνω αποτελούν, όπως αναφέραμε, εισηγήσεις και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές.

Share this

0 Comment to "Μέσα στον Ιούνιο η ύλη των πανελλαδικών του 2016"

Δημοσίευση σχολίου