Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές

Καθορίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο αριθμός   εισαγομένων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση
1. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίστηκε  σε πενήντα τρεις (53).
Από τον αριθμό αυτό:
α. Ποσοστό 10%, δηλαδή πέντε (5) θέσεις, θα καλυ- φθούν από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις γραπτές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.- ΟΜΑΔΑ Β ́), τα προηγούμενα δύο (2) έτη χωρίς νέα εξέταση.
Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισα- κτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2015 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2016 σε ποσοστό 60%.
β. Ποσοστό 90%, ήτοι σαράντα οκτώ (48) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν. 4186/2013 (Α ́ 193), όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4327/2015 (Α ́50), (νέο σύστημα), με εξετάσεις.
2. Από τον αριθμό των εισαγομένων που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προ- έρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α ́ 152), «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προ- έρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».
3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της παραγράφου 2 καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑ.Λ. (Β ́ΟΜΑΔΑ), χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με εξετάσεις και αντίστροφα.
4. Αναλυτικότερα ο αριθμός των εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ανδρών- γυναικών) κατανέμεται ως ακολούθως:

Share this

0 Comment to "Ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές"

Δημοσίευση σχολίου